Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencileri dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak, öğrencilerin güvenle hareket edebilecekleri dijital ortamları oluşturmak ve öğrenme meraklarını akademik ve bilimsel mecralara yönlendirerek bu ortamları öğrenme yolculuklarında araç olarak kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Dijital Yaşam Becerileri Projesi başlatıldı.
Projenin yol haritasını belirlemek üzere Bakan Yardımcısı Yılmaz'ın katılımıyla Başkent Öğretmenevi'nde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Dijital Yaşam Becerileri Çalıştayı düzenlendi.
Bakan Yardımcısı Yılmaz, çalıştayda yaptığı konuşmada Bakanlığın dijital yaşam becerilerinin geliştirilmesine verdiği öneme işaret etti.
Dijitalleşme ve Eğitim (Dijital Obezite, Dijital Okuryazarlık, Dijital Mahremiyet), Dijitalleşme ve Bağımlılık (Ekran Bağımlılığı, Dijital Detoks ve Zaman Yönetimi), Dijital Etik, Dijitalleşme ve Maneviyat, Dijital İletişim, Dijital Oyunlar ve Eğlence Kültürü, Dijital Güvenlik ve Hukuk, Dijital Aile gibi önemli konuların ele alındığı çalıştaya akademisyenler, alan uzmanları, psikologlar, sosyologlar, eğitimciler, medya ve iletişim uzmanları ile siber güvenlik uzmanları katıldı.
Proje ile öğrencilerin dijital ve sosyal medya mahremiyeti hakkında farkındalıklarını artırmak, zorbalık içeren davranışlardan kaçınmalarını ve maruz kalındığında başa çıkma yollarını öğretmek, dijital araçların etkili ve sorumlu kullanımını vurgulamak, dijital bağımlılık ve siber zorbalık gibi riskler hakkında dijital yaşam becerilerinin desteklenmesi hedefleniyor.
Projenin daha sonraki aşamalarında ise öğrenci ve öğretmen odaklı çalışmalar ve eylem planı hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.